חזרה
בעיות שינה של תינוקות

קשיים עיקריים בשינה אצל תינוקות – בעיות שינה – למה תינוק לא ישן?

תינוקות שאך זה נולדו מתנהגים כמו בג’ט לג – הם ישנים בעיקר ביום וערים יותר בלילה, פשוט כי כמו שרובכם בודאי כבר יודעים… תינוקות נרדמים בתנועה.
הג’ט לג קשור לתקופת ההריון – כשאימא נמצאת בתנועה, העובר שבבטנה בד”כ נרדם גם הוא וכשהיא נחה (או מנסה לנוח) הוא מתעורר. דפוס שינה זה של תינוק נמשך מספר שבועות, עד שהשעון הביולוגי של הרך הנולד מתחיל להבשיל על פי רוב בין השבוע השישי לשבוע התשיעי של חייו. השעון הביולוגי מתגבש סופית בערך בין גיל ארבעה לשישה חודשים!

יש תינוקות צעירים מאוד שקשה להם להרדם בעצמם בדרך כלל בשל הצטברות גזים, בעיות ומחושים אחרים. יש תינוקות שפשוט לוקח להם יותר זמן להסתגל לעולם, אך בכל מקרה כדאי לזכור ולהפנים – לתינוקות רכים אין בעיות שינה – בעיות השינה הן של ההורים, או אם תרצו – תינוק לא ישן הוא הפרעת שינה להורים…

מובן שהורה מותש הוא בעיה קשה, “בעיית שינה” או חוסר שינה רצינית אפילו, לכן כדאי לנסות למצוא זוגות ידיים נוספות שיכולות להושיט עזרה והכי חשוב כשהתינוק ישן מומלץ ורצוי מאד שתישנו בעצמכם – הכלים והכביסות לא ילכו לשום מקום, בדוק!!
בשלב זה שניתן להתייעץ עם יועצת שינה לגבי דרכים לפיתוח הרגלי שינה טובים וזה אומר שכשתינוק קטן נראה ישנוני, כדאי להניח אותו במיטה כשהוא עדיין ער ולנסות להמנע מפיתוח קשר הדוק בין הרדמות לבין כל אביזר אחר כמו שד, ידיים, עגלה וכו’.

הרגלים של שינה
התינוק אינו רגיל להרדם במיטתו
, תינוקות גדולים יותר כבר מפתחים הרגלים ולכן אלו שרגילים להרדם על הידיים / בעגלה / בסל קל או לישון בכל מקום אחר ומוצאים את עצמם לפתע במיטתם כי הונחו שם בזמן שישנו, מועדים יותר להתעורר לאחר מחזור שינה אחד ולא להיות מסוגלים להרדם בחזרה מעצמם. תמיד טוב לקחת את עצמנו בתור דוגמא: אם הלכתם לישון במקום חם, נעים ומרגיע ופתאום התעוררתם על הדשא בחוץ, כמובן שתתעוררו בבהלה ותקראו למישהו שיחזיר אתכם למקום הנעים ההוא.
יועצת שינה תבחן את הרגלי השינה והערות של התינוק ותכין ביחד אתכם תכנית אישית שתעזור לתינוקכם להרדם בעצמו.

סדר יום של תינוק
התינוק לא יודע שעכשיו שעת השינה, תינוקות צריכים סדר יום (בטח שמעתם את זה מהסבים והסבתות) האמת היא שניתן ‘להחליק’ את התינוק לתוך השינה ע”י הקניית סדר השכבה ברור ומובנה המשתנה ממשפחה למשפחה ועל פי גיל התינוק או הפעוט.
יועצת שינה תעזור לכם לבנות את סדר היום של תינוקכם ואת סדר ההשכבה שלכם ואפילו תציע כמה שירים מרגיעים ומרדימים…

שיטות הרדמת תינוקות
התינוק אינו חש בטוח בסביבתו, כל מי שתשאלו אותו (וגם מי שלא) ישמח לנדב שלל עצות על הדרך בה אתם צריכים להרדים את ילדכם, שיטות כגון: לתת לו לבכות עד שירדם, נשמעות בעייתיות מאוד לכל מי שמכיר תינוקות וילדים ומבין את מצוקתם הרגשית, אך הורים רבים נכנעים להבטחה ששיטת הזבנג וגמרנו הזאת תפתור אותם מהלילות המסויטים שהם חווים.
יועצת שינה אינה עובדת בשיטה זו פשוט כי זה לא עובד! בכי אינו מפתח את הריאות ומשפיע בדרך כלל לרעה גם על ההתנהגות של התינוק בשעות הערות שלו. תינוקות שנרדמים בסופו של דבר ונראה שהם ישנים שינה עמוקה עושים זאת מאחר, שלאחר טראומה יש נטייה לישון שינה עמוקה יותר. בנוסף נמצא כי תינוקות שאינם בוטחים בהענות ההורים או המטפל לצרכיהם הבסיסיים נוטים לחזור לדפוסי השינה הישנים בעקבות כל שינוי קטן שקורה בחייהם; מחלה, לידת אח חדש או נסיעה לחופשה.


לילה טוב, שינה טובה ורגועה לכם ולתינוקכם.
גילי פז-גרטנר
מדריכת הנקה, יועצת הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות במרכז אמא אדמה – הוד השרון, אמא לשניים.

כתבות נוספות

תיקון חווית לידה


מיילדת

מיילדת – מיילדות ברוכות הבאות אל דף מיילדת – מתחם המיילדות באתר אמא אדמה – הריון, לידה והורות. באתר אמא אדמה יש מקום לכולן, יש פינות,


קורס דולות לאחר לידה


    השאר תגובה

    03-3810022

    רחוב הבנים 14, כניסה ב’, הוד השרון





    ©All rights reserved to Ema Adama
    לימודי NLP | קידום אתרים