הנקה – טיפול ראשוני בתינוק – ביקורי אורחים – תינוקיה או ביות מלא?
יש נשים שמוצאות את השהות במחלקת היולדות לא נעימה במיוחד. חלקן מעדיפות לשלם על מלונית וחלקן אף מתעקשות להשתחרר הביתה מוקדם. לא משנה מה תחליטי לעשות, הנה כמה טיפים שיקלו עליך
תינוקיה או ביות מלא – זוהי אחת ההחלטות המשמעותיות הראשונות שתצטרכי לעשות לגבי תינוקך. מחקרים מראים שלשהות המשותפת של תינוק עם האמא כבר מהרגעים הראשונים לחייו השפעה משמעותית על האם (מניעת דכאון אחרי לידה) , על התינוק (בוכה פחות, מקבל את החום שדרוש לו , ועל ההנקה (התינוק יונק לפי דרישה, לא צריך להמתין לרעב משמעותי כדי לקבל אוכל כך שמהלך ההנקה מתאזן בקלות יתרה) , ואמהות רבות מתקשות לדמיין את תינוקן לבד בתינוקייה. מצד שני נשים רבות מספרות שהיו עייפות, וכואבות מדי לאחר הלידה והעדיפו לנצל את 2 הלילות בבית היולדות לשינה. כדאי לנסות את הביות המלא, מאחר ובדר”כ התינוקות ישנים דווקא טוב יותר ליד האם, בעיקר בלילה הראשון, ואם תתקשי – תוכלי להחזיר את התינוק לתינוקיה ולנוח.
טיפול ראשוני בתינוק: נצלי את השהות במחלקה ולמדי מהאחיות כיצד לטפל בתינוק – כיצד מחליפים חיתול, מניחים לגיהוק (גרפס), רוחצים, מטפלים בטבור ועוד.
הנקה: ברוב בתי היולדות יש סדנאות הנקה וחשוב להצטרף אליהן. בנוסף , בררי אם יש בבית היולדות יועצת הנקה מוסמכת IBCLC והקפידי לשאול ולהיעזר בה לכל בעיה שצצה. במידה ומתגלה בעיה בהנקה בבית היולדות ואין יועצת הנקה מוסמכת, כדאי להקדים ולהזמין יועצת הנקה שתגיע אליך לבית היולדות או שתפגשי כמה שיורת מוקדם לאחר השחרור מבית היולדות.
קניות: במידת הצורך, שלחי את בן זוגך או מישהו אחר לקנות עבורך משחה לפטמות (חפשי כזו שלא צריך לרחוץ מהשד לפני ההנקה) ושמן או ג’ל לתפרים. אלו מוצרים שחבל לקנות בראש בעיני. גם חזיית הנקה אפשר לקנות רק לאחר הלידה ולהתאים אותה לגודל השד, בחלק מבתי החולים יש חנויות שבהן ניתן למצוא חזייה ראשונה ובאחרים יש מוכרות שמסתובבות במחלקת היולדות.
מתנות: בדרך כלל ניתן לקבל ערכת מתנה ליולדת במחלקת היולדות. שימי לב שעל מנת לקבלה יש למלא פרטים הנכנסים למאגר לקוחות של חברות שאחרי כן גם מתקשרות עם הצעות שונות.
ביקורים: לא בכל בתי היולדות מקפידים על שעות הביקור. אם חשוב לך להמנע מעומס מבקרים – הודיעי מראש שאת מעדיפה לקבל את האורחים בבית (או להפך…)
טיפול בתפרים : אם עברת חתך אפיזיוטומי, חשוב להקפיד ולשטוף את האזור במים חמימים כמה שיותר. אם יש שפורפרת ליד האסלה אפשר פשוט לכוון אותה לאזור בתוך האסלה במקום להכנס לתוך האמבטיה.
אפשר להשתמש גם בתמציות קלנדולה ולבנדר שמטפטפים לתוך בקבוק מים עם פקק ספורט או “שפריצר” ולהתיז על האזור.
בבית היולדות אפשר לבקש פד עם מגנזיום שיכול להקל, או לקנות מראש פדים מיוחדים לצורך העניין.
יש מגוון רחב של ג’לים, שמנים ומשחות שיכולים לעזור – לדוגמא אלופירסט, סטיטול של בייבי טבע , ארניקה ורסקיו.