תתפלאו אבל גם עסקים, כמו נשים בהריון, צריכים לפעמים “דולה“, רק שהפעם לא מדובר בתומכת לידה אלא תומכת ומלווה עסקים, בין אם זהו עסק “בחבלי לידה” ובהקמה ובין אם זה עסק וותיק שצריך ליווי עסקי.
נניח שיש לכן רעיון עסקי נהדר, או כשרון מיוחד שאתן חושבות להפוך לעסק משלכן, עדיין צריך לקחת את הרעיון הזה ולהפוך אותו לעסק חי ועובד, לגדל ולטפח אותו, ממש כמו תינוק. יזמים ובעלי עסקים רבים מעדיפים כיום לעשות זאת יחד עם מי שכבר עשה דברים כאלה, צבר ידע וניסיון בהקמת ובליווי עסקים ועל כן הם בוחרים לקבל תמיכה, ליווי עסקי ועזרה ממי שזה עיסוקו.
דולה או תומכת לידה, כפי שכנראה יודעת כבר כל אישה בהריון בשנים האחרונות בישראל, היא מי שמלווה נשים בהריון ובמהלך הלידה ומעניקה להן ליווי ותמיכה, הן בהעברת מידע נכון ואמין והן מבחינה פיזית ונפשית.
אם נתרגם זאת לעולם העסקים – מלווה עסקית או יועצת עסקית (במקרה שלי, אבל כמובן שגם יועץ עסקי) מעניקה ייעוץ עסקי כולל תמיכה נפשית בתהליך הקמת בניית וניהול העסק, וממשיכה את תהליך התמיכה לאורך פיתוח העסק. המלווה העסקית נותנת לבעל העסק ליווי עסקי בבית העסק שלו, בפגישות עם לקוחות, עם עובדים ועם ספקים ובכל מקום בו מתקיים העסק או הפעילות שלו. גם אחרי שהעסק כבר קיים ועובד, המלווה העסקית נשארת בתמונה, זמינה לשאלות ולהתייעצויות שעשויות לצוץ במהלך פעילותו של בית העסק.
ליווי לידה מול ליווי עסקי – בואו נמשיך עם ההשוואה:
א. ניסיון: דולה מנוסה שליוותה כבר כמה וכמה לידות, יודעת לזהות סימנים שונים בלידה, להציע כיצד לקדם אותה ואיך למקד ולחבר את היולדת לתהליך, כך גם למלווה עסקית ניסיון רב בעולם העסקים, הן שלה והן של לקוחותיה. ליווי עסקי צמוד, מאפשר גם ליזם המקים פעם ראשונה בחייו עסק, להקים ולהתחיל כשהוא מצוייד בידע ובניסיון העשיר של מי שמלווה אותו ובכך להשיג יתרון יחסי על המתחרים.
ב. ליווי רצוף לאורך התהליך: דולה מלווה את היולדת ובן זוגה גם לפני הלידה, גם במהלכה וגם לאחריה ומהווה גורם קבוע אליו ניתן לפנות כמעט בכל שאלה, התייעצות או בעיה. גם מלווה עסקית מלווה את היזם או בעל העסק בשלב ביסוס הרעיון העסקי, הקמת העסק ונותנת ליווי עסקי רציף לאורך פעילות העסק כשהיא זמינה למענה לכל שאלה, התייעצות או בעיה.
ג. היכרות עם הצוות: דולה בלידה לרוב מכירה את “סביבת הפעילות” – בית החולים, חדר הלידה ואת “הנפשות הפועלות” – צוות חדר לידה, מיילדות ורופאים וכן את “שפת ומנהגי המקום”, מה שמאפשר לה לתקשר בקלות, לקדם את האינטרסים של היולדת ולהשיג עבורה את הטוב ביותר שניתן ו… אולי קצת מעבר. למלווה עסקית היכרות ושפה משותפת עם גורמים רבים בעולם העסקים: ספקים מומלצים, אנשי מפתח בצמתים שונים, עסקים נוספים איתם ניתן לשתף פעולה, לקוחות פוטנציאלים ועוד. היא מכירה תהליכים ויודעת איך אפשר לייעל ולקצר אותם, כאשר ליווי עסקי שלה יכול לקדם את האינטרסים של בעל העסק ולהשיג עבורו את מה שדרוש לו ו… כן, ניחשתן, אולי קצת מעבר.
ד. ניהול משברים: לידה יכולה “להיתקע” לפעמים, בין אם בגלל בעיה רפואית שצצה, או “סתם” בגלל ייאוש שפקד פתאום את היולדת. תפקיד הדולה בנקודה זו היא להישאר אובייקטיבית ושקולה, לחשוב מהו הפתרון הנכון והבריא ביותר עבור היולדת כשזו בעין הסערה, לנווט ולמצוא יחד איתה את הדרך הנכונה והטובה. גם בעסקים יש רגעי משבר וייאוש, נפילות שלעיתים אינן תלויות בנו. ליווי עסקי ראוי יוכל להקל מאד על בעל העסק את ההתמודדות ולסייע לו למצוא את דרך המלך בהקדם האפשרי.
ה. Last but not least – התמיכה והעידוד: לתמיכה ולעידוד תפקיד חשוב בהצלחת הלידה וביצירת חווית לידה טובה. דולות רבות מתבקשות ללוות לידה, רק משום שליולדת קשה לעבור את זה לבד. היא זקוקה למישהו שיהיה נוכח, שיכיל יחד איתה את הקושי ואת הרגשות שעולים ואפילו את השמחה בבוא התינוק. כך גם מלווה עסקית תתמוך, תעודד ותדרבן אתכן לעשות כל מה שניתן וצריך כדי להקים את העסק עליו חלמתן, להגשים את החלום ולהצליח בעסק, ליהנות ממנו ולהיות גאים בו.
שיהיה לכן בהצלחה.
טלי שטרנליכט – בעלת אתר ליווי עסקי, יועצת עסקית, מלווה עסקים. טלפון 052-3584390