היפוך עובר בעזרת מוקסה
מוקסה היא מילה ביפנית שהמשמעות שלה זה: צמח לבעירה.
מוקסה משמשת את המטפלים ברפואה סינית לצורך שימושים וטיפולים שונים, אך היא מוכרת בעיקר כאמצעי המשמש לצורך היפוך עובר אצל נשים הרות בשבועות האחרונים של ההריון, כאשר העובר נמצא במצג עכוז.
מוקסה משמשת בעיקר לחימום, ייבוש של לחות ובצקות, חיזוקם של איברים פנימיים, חיזוק האנרגיה של המטופל, טיפול בבעיות גניקולוגיות (היפוך עובר היא רק אחת מהן) וטיפול בכאבים של שריר-שלד.
מכינים את המוקסה מצמח הלענה. עבודה עם מוקסה הינה בשיטת חימום והיא חלק בלתי נפרד מטיפולי רפואה סינית. את המוקסה ניתן לעשות כטיפול בפני עצמו או כתוספת לטיפול של דיקור סיני. החימום מתקבל על ידי כך ששורפים את צמח הלענה ברמות עיבוד שונות על מנת לקבל את האפקט הרצוי.
שריפת מוקסה גורמת לריח לא נעים בחדר (כדאי לדעת זאת מראש) ולא בכדי משתמשים בביטוי “מר כלענה”, כרוצים לתאר משהו מר ולא נעים, לכן על היפוך עובר בעזרת מוקסה ניתן לומר – מריח, אפילו מסריח, אבל בדרך כלל מצליח…
ניתן להשתמש במוקסה בצורות שונות כאשר הידועה מביניהם היא ה”מוקסה סטיק” – נייר אורז שממולא בתערובת של צמח עלי הלענה הטחונים ביחד עם סיבים של כותנה. המקומות השכיחים ביותר בהם משתמשים במוקסה הם לאורך המרידיאנים, על איזורים רגישים ועל נקודות הדיקור.
כתבה: אלה ווהל, מטפלת הוליסטית רב תחומית, לרבות רפואה סינית. מבצעת טיפולי שיאצו, היפוך עובר, זירוז לידה במרכז אמא אדמה בהוד השרון.