חזרה
מיילדת או דולה

על ההבדלים בין מיילדת לבין דולה (תומכת לידה)

אנחנו לא ממש מתכוונים לערוך השוואות בין מיילדות לבין דולות, שכן חרף הבלבול הקיים בקרב חלק מהנשים בהריון, זה לא כל כך בר השוואה.

רק נזכיר מספר עובדות: מיילדת מוסמכת מתחילה את דרכה בלימודים במשך 3 שנים מלאות בבי”ס לאחיות. כשהיא עם מטען של 15 שנות לימוד לפחות, היא עובדת בדרך כלל מספר שנים כאחות מוסמכת בבית חולים ואז יוצאת לשנת לימודים נוספת בקורס מיילדות.

מיילדת שעובדת בחדר לידה במשרה מלאה, צוברת תוך שנים אחדות נסיון מעשי של יילוד כמה אלפי תינוקות. אגב, 100 הלידות הראשונות שהיא מיילדת בעצמה הן חלק מהחובות הבסיסיות שלה, לצורך קבלת רשיון מיילדת אותו היא מקבלת ממשרד הבריאות, לאחר שהשלימה את לימודי המיילדות.

קורס דולות – תומכות לידה הוא קורס בן 120-200 שעות, בחלק מהמקומות קצת יותר ובחלק קצת פחות, המתפרס על פני חודשים אחדים, שעות אחדות בשבוע ובין חובותיו של הקורס: 2-3 “תצפיות” בחדר לידה, “תצפית” בקורס הכנה ללידה, ליווי יולדת אחת וכו’. שום גורם רשמי לא מעניק תעודה או רשיון כלשהו בסופו ולא מפקח על העיסוק בתחום (בהעדר פיקוח, אין זה מפתיע שכפטריות אחר הגשם, צצו תוך שנים ספורות מכל עבר “בתי ספר להכשרת דולות” מטעם עצמם. אנחנו ספרנו לפחות 12 כאלה) דולה שלאחר שנים אחדות של עיסוק במקצועה זכתה להשתתף בכמה עשרות לידות, נחשבת כבר לדולה מנוסה מאד. ראוי לציין שבחלק גדול מהמקרים מי שהולכות ללמוד תמיכה בלידה, משלבות לימודים או מגיעות לאחר עיסוק בטיפולים כלשהם של הרפואה המשלימה-האלטרנטיבית.

ביום הדמיוני שבו נזכה לכך שתהייה “מיילדת לכל יולדת“, ייתכן שלא יהיה צורך בדולה, אבל לצערנו יום כזה לא נראה כלל באופק. אנחנו מעריכים ומחשיבים מאד גם את המיילדת וגם את הדולה וכבודה ומקצועה של כל אחת משתיהן, במקומו מונח.

מי שמעוניינת בפרטים אודות עבודת המיילדת (או מילדת, למי שמעדיפים כתיב חסר), בין אם מיילדת שעובדת בחדרי לידה בבתי חולים (רוב המיילדות הפועלות בישראל), או מיילדת פרטית, בין אם ללידה פרטית או ללידת בית, מוזמנת להקליק כאן ולבקר באתר  מיילדת

בקישור זה תוכלו לצפות בראיון עם המיילדת שרי קרוכמל והדולה גילה רונאל,

על ההבדלים בין מיילדת לדולה – מיילדת ודולה באתר חיים טוב

בנוסף הבאנו חלקים נבחרים ומקוצרים מתוך פקודת המיילדות המסדירה את מקצוע היילוד בישראל:

לא תעסוק במיילדות  מי שאינה מוסמכת לפי פקודה זו.

מי שמציגה את עצמה, בין במישרין ובין ברמז, כמוכנה לבדוק אשה בקשר עם לידה, לקבוע לה דיאגנוזה, לרשום לה תרופות, לטפל בה או ליילדה, הרי היא נחשבת כעוסקת במקצוע היילוד.

רשאית לעסוק ביילוד רק מי שיש לה רשיון של משרד הבריאות.

המבקשת תגיש בקשה למנהל לקבלת רשיון לעסוק ביילוד וזה יינתן כשיתברר כי המבקשת היא “בעלת אופי הגון”, למדה את תורת היילוד לפחות שישה חודשים במוסד מוכר וקיבלה דיפלומה ליילוד שהמנהל מכיר בה, היא אזרחית ישראל או קיבלהרשות לשבת בישראל ישיבת קבע.

כל מי שניתן לה רישיון לעסוק ביילוד, יפורסמו שמה ומעונה ברשומות.

לשר הבריאות מותר, על יסוד תלונה מצד המנהל או מצד מי שרואה את עצמו מקופח, כי בעלת הרישיון לעסוק ביילוד אשמה בהתנהגות שאינה הולמת את המקצוע, או שהשיגה את רישיונה מתוך טענות כוזבות או שנמצאה חסרת יכולת או מתרשלת התרשלות חמורה במילוי תפקידה המקצועי, או שהתמידה באי קיום הוראות פקודה זו, או שנתחייבה בדין על עבירה פלילית, לבטל את הרישיון או לצוות שיפסיקוהו למשך זמן שיקבע על ידו.

מי שאינה מוסמכת לעסוק ביילוד עפ”י פקודה זו והיא עוסקת באותו מקצוע או מציגה עצמה, בין במישרין ובין בעקיפין, כעוסקת ביילוד או כמוכנה לעסוק בכך, תאשם בעבירה ותהיה צפויה למאסר שלושה חודשים או לקנס.
כתבות נוספות

שרי קרוכמל

לפני “אודות”, נתחיל ב”תולדות”… הקשר הראשון שלי עם עולם הרפואה והבריאות החל  בצבא. קורס חובשות, קורס חובשים תעופתיים ושרות כחובשת


קורס דולות לאחר לידה


תיקון חווית לידה


    השאר תגובה

    03-3810022

    רחוב הבנים 14, כניסה ב’, הוד השרון





    ©All rights reserved to Ema Adama
    לימודי NLP | קידום אתרים