חזרה
מנשאים לתינוקות – חשיבות הנשיאה במנשא

מנשא לתינוק – חשיבות נשיאת תינוקות במנשא


במסגרת “פינוקי בוקר” לאמהות ותינוקות של אמא אדמה, העבירה יועצת ההנקה המוסמכת והאחות שרונה נגבי, הרצאה בנושא חשיבות השימוש במנשא בשנת חייו הראשונה של התינוק. לנוחותכן, מובא כאן תקציר ההרצאה.

 

המגע הצמוד שמזמין השימוש במנשא מאפשר לאם למלא את צרכי תינוקה בצורה הטובה ביותר. כבר אלפי שנים נשים וגברים בתרבויות שונות משתמשים במנשאים לשאת את תינוקותיהם.
במפגש זה נלמד מהו סוד קסמו של המנשא, מהי חשיבותו הרגשית וההתפתחותית, ננסה לראות באילו מנשאים כדאי יותר להשתמש ובאיזה פחות ואיך להתאים את המנשא לצרכינו ולתינוקנו, ונבדוק איך המנשאים עוזרים לנו למלא את צרכי התינוק ע”פ שיטות מובילות בתחום הטיפול בתינוקות.

הנקה ומנשא
תקופות של התחלת ההנקה וקפיצות גדילה יש לעיתים תחושה שהתינוק ‘לא יורד מהציצי’. הנקת התינוק בתוך המנשא עשוייה אף היא לספק הקלה גדולה מאוד בתחושה שאינך מצליחה להתפנות לשום דבר אחר. המנשא הינו דרך פשוטה יחסית לספק חום, מגע ריח ודפיקות לב מוכרות שהם לעיתים קרובות צרכיו הבסיסיים של תינוק רך. 
  
 גזים ומנשא
הרבה הורים מוצאים במנשא פתרון טוב לתקופת הגזים, תקופה בה מספר שעות ביום התינוק בוכה וחסר מנוחה.
כאשר תינוק נמצא בתנוחת ערסול ניתן לבצע גם שחרור רפלקסולוגי לאזור הבטן ע”י עיסוי אזור הרגל האמצעי בכפות הרגליים. פתרון זה טוב גם לכאבים של צמיחת שיניים בהם ניתן לעסות את אצבעות הרגליים.
 
קושי בערסול וקשיים מוטוריים
כאשר אנחנו מערסלים תינוק חשוב להקפיד על גב עגול, ועל “פתיחה” של גב התינוק – השכמות נפתחות ומתרחקות זו מזו. ראש ורגליים באותו גובה ואזור הבטן והישבן רפוי ותחתון.
ערסול במנשא הוא ממש לא סימטרי, וכמו שמחליפים צדדים בהנקה חשוב להחליף צדדים במנשא
(הכי טוב – לחלוק בין שני ההורים ואם שני ההורים נושאים פחות או יותר אותו זמן אז שכל אחד יחליט על הצד שלו – או שהורה אחד ימני ואחד שמאלי)
 
מנשא יכול לעזור במצבים בהם יש אסימטריה בתנועתיות של הצוואר, כך ניתן לשחרר ולהרפות את השרירים המאוד מכווצים בצוואר.
 
כאשר יש התנגדות לכניסה למנשא, ניתן לנסות להכניס בתנועה (תוך כדי קיפוצים של הנושא), הרבה פעמים התנועתיות תאפשר לתינוק להיכנס בשמחה למנשא.
אפשר לתפוח על התינוק ולשיר לו.
בהתנגדות רבה לערסול יש לבדוק מה הסיבה ולראות האם אפשר לשחרר שרירים מכווצים על ידי מגע עמוק (קבוע ובתנועה).
 
אם אובחנה אצל תינוקכם בעיה מוטורית או תנועתית מסוימת, חשוב להתייעץ בבחירת מנשא עם מלווה התפתחותית או מומחה אחר בהתפתחות תנועתית של תינוקות.
 
טיפים לכניסה קלה למנשא
  1. חשוב בפעמים הראשונות להכניס למנשא מול ראי
  2. חשוב שהתינוק לא יהיה עייף מידי או רעב מידי
  3. חשוב שהוא לא יהיה במצב כלשהו של קושי – גזים, שיניים וכו’
  4. חשוב שהנושא לא יהיה במצב של קושי – כאב גב קשה ואקוטי, אלא גם במצב של שובע, ללא עייפות וללא כאב.
  5. כדאי לנוע מיד לאחר שמכניסים למנשא ולתרגל טפיחות.
  6. לנסות לעשות זאת בשעה ביום שמייד ניתן לצאת החוצה ולהסתובב קצת (לא בקיץ בשעות החמות).

 

שרונה נגבי – מאבחנת, מטפלת ומנחת סדנאות התפתחות בשיטת ורדי, יועצת הנקה מוסמכת IBCLC, אחות מוסמכת, מדריכת עיסוי תינוקות ובייבי יוגה ומנחת אמהות לאחר לידה.

כתבות נוספות

קורס דולות לאחר לידה


מיילדת

מיילדת – מיילדות ברוכות הבאות אל דף מיילדת – מתחם המיילדות באתר אמא אדמה – הריון, לידה והורות. באתר אמא אדמה יש מקום לכולן, יש פינות,


תיקון חווית לידה


    השאר תגובה

    03-3810022

    רחוב הבנים 14, כניסה ב’, הוד השרון





    ©All rights reserved to Ema Adama
    לימודי NLP | קידום אתרים