חזרה
צרבות בזמן הריון

צרבות בהריון – צרבת במהלך הריון

מחקרים הראו שאחת מכל 4 נשים סובלת מהופעת צרבת בשלב כלשהו בהריון. יש הרבה נשים שמתחילות הריון עם בחילות וצרבות.

תסמינים של צרבת:

1. תחושת שריפה בחזה לאחר אכילה, שכיבה או פעילות גופנית.

2. כאב בחזה או דופק מואץ.

3. כאבי בטן

4. תחושה של מזון שחוזר לפה עם טעם מלוח-חמצמץ.

הסיבות להופעת צרבת בהריון:

1. שינויים דרסטיים בהורמונים. עליה חזקה בהורמונים יכולה לעודד פעילות יתר במערכת העיכול.

2. בשלבי הריון מתקדמים הבטן לוחצת על הסרעפת והקיבה – בגלל תנוחת העובר.

3. השינויים ההורמונליים יכולים להשפיע על הסוגר בין הוושט והקיבה :גורמים לעיתים לרפיון הסוגר – אם הוא לא נסגר כשורה, יעודד צרבת.

צרבות בהריון – המלצות טיפוליות:

1. לא לשכב מיד לאחר הארוחה. לחכות שעתיים שלוש לפני שהולכים לישון

2. לשים 2-3 כריות מתחת לראש

3. לשכב על צד שמאל – זה מקל בגלל מבנה מערכת העיכול

4. לבישת בגדים רפויים

5. להימנע, כמובן, מעישון, המגביר בין היתר יצירת חומצות קיבה.

6. לנוח בישיבה לאחר הארוחה או בזמן הארוחה – זקוף ושיהיה נוח, משום כשאנו מכופפים יש לחץ על הקיבה.

7. לצמצם את גודל הארוחות ולהגדיל את מספרן .

8. לא לשתות מים עם הארוחה, רק בין הארוחות.שתיית מים בזמן הארוחה מדללת את אנזימי העיכול ומיצי הקיבה , דבר שגורם לעיכול לקוי, לצרבות ונפיחות בבטן.

9. טיפול להפחתת כעסים וסטרס: כשכועסים או נמצאים במצבי סטרס, המזון אינו מתעכל טוב, שוהה זמן רב בקיבה, תוסס וגורם לאי נוחות ולצרבות.

10. להימנע מארוחות כבדות בסמוך לשינה:לאכול עד 4 שעות לפני השינה.

11. להימנע ממאכלים ומשקאות הגורמים להיחלשות סגר הוושט: אלכוהול, קפה, שוקולד, תבלינים כמו: מנטה, שום, בצל וקינמון.

12. להימנע ממזונות מטוגנים ומזונות עתירי שומן: השומן מאט את קצב התרוקנות הקיבה ומגביר סיכוי לרפלוקס. לא לצרוך מעל 3 מנות שומן ביום . מנת שומן: כף שמן זית, 7 זיתים, 1/8 אבוקדו, 4 שקדים, 1 אגוז ברזיל. להמנע משומן מהחי ומזונות מטוגנים.לא לצרוך מזון שומני לפני השינה.

13. להימנע מעגבניות מבושלות, בצל, חצילים ופלפלים ירוקים היוצרים תגובה חומצית בקיבה.

14. להימנע מחלב המגביר את הפרשת החומצה, למרות שהוא מרגיע רגעית.

15. לצרוך דגנים מלאים

16. טיפ נפלא לצרבות :כשיש צרבת מומלץ לאכול כפית טחינה גולמית או 6 שקדים לא קלויים.

17. שתייה או לעיסת זנגביל.

18. שתיית תה קמומיל

19. מומלץ לעשות בדרך קבע מתיחות של הגוף והבטן עם הידיים ישרות מעל הראש ולהרפות את מערכת העיכול.

20. קמח לבן, דנונה,בשר מהחי, וסוכר לבן יוצרים תגובה חומצית בקיבה.

שימי לב –

כי מזונות שונים משפיעים בצורה שונה על כל אחת, בין היתר בגלל סוג דם שונה. לדוגמה: בשר בקר יכול לגרום לצרבות ונפיחות בקיבה לבעלי סוג דם AB ו-A ולעומת זאת מתעכלים נפלא ומיטיבים עם בעלי סוג דם Bו-O. לכן, כדאי פשוט לנסות לזהות אילו מזונות גורמים לצרבות,ואותם להוריד מהתפריט.

מאת: דר’ דורית מאיר נטורופתית, דיאטנית ומאמנת אישית להרזיה

לדף אודות הנטורופתית והדיאטנית דר’ דורית מאיר

כתבות נוספות

שרי קרוכמל

לפני “אודות”, נתחיל ב”תולדות”… הקשר הראשון שלי עם עולם הרפואה והבריאות החל  בצבא. קורס חובשות, קורס חובשים תעופתיים ושרות כחובשת


תיקון חווית לידה


קורס דולות לאחר לידה


    השאר תגובה

    03-3810022

    רחוב הבנים 14, כניסה ב’, הוד השרון





    ©All rights reserved to Ema Adama
    לימודי NLP | קידום אתרים