חזרה
הומיאופתיה לחורף

טיפול הומיאופתי במחלות חורף לתינוקות, ילדים והורים

החורף הוא תקופה לא קלה למערכת החיסון. במיוחד עבור תינוקות, שכן אצלם מערכת החיסון עדיין אינה בשלה כמו אצל אדם בוגר. בחורף יש צורך להשקיע יותר אנרגיה בחימום גופנו, ובשילוב עם השהייה במקומות לא מאווררים (חלונות סגורים בעקבות הקור) נוצר שילוב של החלשות המערכת החיסונית עם המצאות בסביבה יותר “חיידקית”.


כדאי מאוד לסייע לתינוקות, אצלם מערכת החיסון הולכת ומתפתחת בשנות חייהם הראשונות, לחזק את המערכת החיסונית בעזרת טיפול הומיאופתי קלאסי, במיוחד אם קיימת נטייה מראש לחלות הרבה. מנסיוני, ילדים יכולים להיות חולים כל חודש, לפעמים אפילו בתדירות גבוהה יותר. דבר זה אינו מובן מאליו, ואינו תהליך טבעי שעובר על כל ילד.


ה”כוכבים” של מחלות החורף, בהן אני נתקלת הרבה, הן מחלות אף-אוזן-גרון, ומחלות מערכת הנשימה (דלקת ריאות, ברונכיטיס, ברונכיוליטיס). למרות שכמובן יכולות להיות גם בעיות נוספות, תלוי ברגישותו של כל ילד. חלק מהתרופות הקונבנציונליות המומלצות במצבים האלה הן אנטיביוטיקה וסטרואידים, שאם ניטלים לאורך תקופה עושים את הפעולה ההפוכה- הם מחלישים את המערכת החיסונית שלנו.


לעומת זאת, תרופות הומיאופתיות טובות מאד הן לטיפול מהיר בזיהומים שונים, והן לחיזוק מערכת החיסון. בטיפול הומאופתי תדירות ועוצמת המחלות יורדת, והנטייה לחלות עוברת.


רוב האנשים חושבים כי הומאופתיה מטפלת בעיקר במחלות כרוניות כגון דלקות חוזרות, אסטמה, אדנואיד, אלרגיות, חרדות ועוד, אולם ההומיאופתיה מוצלחת גם כמסייעת בהתפרצויות אקוטיות, כגון: הטיפול בצינון עצמו, דלקות, חום, שיעול, כאבי גרון, שפעת ומצבי עזרה ראשונה בכללי. השיפור במצבים כאלה מורגש תוך דקות ספורות עד שעה (תלוי בעוצמת הסימפטומים) והריפוי, מנסיוני, לוקח יום עד יומיים. 


במאמר זה אתן מספר דוגמאות לתרופות הומאופתיות “פופולריות” בעונות מעבר ובחורף:


כ”עזרה ראשונה”, כלומר לא מצב כרוני מתמשך אלא  מצב בו מופיעים סימפטומים שהחלו ביומיים האחרונים ואינם חוזרים על עצמם כבר תקופה (מה שהופך את המצב לנטייה כרונית ואז מומלץ לקבל אבחון אצל הומאופת מוסמך) ניתן להשתמש במספר תרופות הומיאופתיות:


הומיאופתיה לצינון (למצטננים שאינם מנוזלים כרוניים!):
צינון לאחר ישיבה על רצפה קרה- Dulcamara
דלקת לאחר חשיפה לרוח קרה (דלקת עיניים, אוזניים, התקררות)- Aconite
שפעת מכל הסוגים, בהינתן בתחילתה מקצר אותה- Oscillococcinum


מינונים:
המינון המומלץ במצב אקוטי סוער הוא: שלוש כדוריות כל חצי שעה. אם תוך 2 מנות אין תחושת שיפור, מומלץ לעבור לרמדי או טיפול אחר. אם עוזר, ניתן להמשיך עד לריפוי (בתדירות הולכת ויורדת במתן הרמדי ההומאופתית).


במצב אקוטי לא סוער: שלוש כדוריות כל שעה. גם כאן, אם תוך 2 מנות אין תחושת שיפור, מומלץ לעבור לרמדי או טיפול אחר. אם עוזר, ניתן להמשיך עד לריפוי (בתדירות הולכת ויורדת במתן הרמדי ההומאופתית).


עבודה מול מחשב (בעיקר בחורף) טיפ למבוגרים:
בזמן שהגשמים מתחילים לרדת ובחוץ נעשה סגרירי, רבים מעדיפים לשבת בבית, מול הטלויזיה או המחשב. עבודה רבה מול המחשב עם העכבר עלולה לגרום לדלקת ביד מסוג Tennis Elbow. זוהי דלקת בגידים בצד החיצוני של המרפק הגורמת לכאבים וחולשה ביד. שתי תרופות הומיאופתיות, שמנסיוני, יעילות מאד בטיפול בבעיה זו הן Ruta ו-Rhus-t. ההחלמה, לרוב, מאד מהירה (תחושת שיפור תוך דקות והחלמה עד מספר ימים) כשבטיפולים אחרים ההחלמה לוקחת לפחות מספר שבועות. מתאים גם למתיחת גידים בעקבות נשיאת משקל יתר.


אלו מספר דוגמאות קטן (קיימות כמה אלפי תרופות הומאופתיות) לתרופות הומאופתיות שיכולות להיות יעילות לטיפול במחלות חורף. חשוב לבדוק בטיפול מה הדבר העיקרי שעולה- למשל בשפעת- אם המאפיין העיקרי הוא רעד, כאבי שרירים, צמרמורות או כל שילוב סימפטומים אחר. מדובר בדוגמאות בלבד ושימוש בתרופות אלה לא מבטיח ריפוי מלא (לעתים שיפור מפסיק באמצע וזה הסימן שצריך להחליף תרופה).


לסיכום, בטיפול הומאופתי נכון ניתן להתגבר על מחלות החורף ביתר קלות, ללא צורך בתרופות אנטיביוטיות או בסטרואידים שפעולתם הינה זמנית בלבד, ואינם מהווים טיפול לטווח הארוך ובמניעה של חזרת הסימפטומים בהמשך. טיפול הומיאופתי קלאסי עשוי לפתור את הבעיה בצורה מהירה, נקייה ללא ניתוח וללא כאבים. הוא אינו כרוך בתופעות לוואי או אי נעימויות.


ולסיום – טיפ לחורף:
 ניתן לקנות בחנות טבע שורש אסטרגלוס, ולבשל אותו במרק יחד עם שאר המצרכים (כמו שאר השורשים- גזר, סלרי, וכו’). לשורש סגולת חיזוק חיסוני וטעמו מתקתק ומשתלב במרק העוף המוכר לנו

נכתב על ידי: עדי ברומר– הומאופתית קלאסית, מתמחה בפעוטות וילדים, מטפלת בחיפה ובתל אביב.
הקליקו לדף של 
עדי ברומר באינדקס הריון ולידה באתר אמא אדמה.

כאן תוכלו לקרוא גם על הומיאופתיה להריון וללידההומיאופתיה לתינוקותטיפול הומיאופתי לאדנואיד וטיפולי הומיאופתיה כלליים.

עדי תופיע בפינוקי בוקר בינואר בהרצאה על הומיאופתיה לחורף.  

 



• מאמר זה אינו מהווה תחליף לבדיקה או לייעוץ אצל רופא.
• שימוש בתרופה הומאופתית מביא לשיפור  תוך מספר דקות עד מספר שעות.
במקרה שאין שיפור, מומלץ להתייעץ עם הומאופת קלאסי מוסמך.

• במצבי נטייה לצינונים או שפעות חוזרות, מומלץ לפנות להומאופת לטיפול יסודי.


בברכת חורף בריא לכולנו,

כתבות נוספות

תיקון חווית לידה


שרי קרוכמל

לפני “אודות”, נתחיל ב”תולדות”… הקשר הראשון שלי עם עולם הרפואה והבריאות החל  בצבא. קורס חובשות, קורס חובשים תעופתיים ושרות כחובשת


קורס דולות לאחר לידה


    השאר תגובה

    03-3810022

    רחוב הבנים 14, כניסה ב’, הוד השרון





    ©All rights reserved to Ema Adama
    לימודי NLP